Säännöt 2016

Karsinta

6 sarjaa
Uusinta 6 sarjaa, rajaton uusinta

Tasoitukset Naiset saavat 8 pisteen tasoituksen per sarja.
Naiset eivät saa tasoitusta tasapelitilanteiden uusinnoissa. Hyvityspisteiden mukanaolo ei heikennä naisten asemaa tasapelitilanteissa.

Desperado

Desperado, 1 sarja

Loppukilpailuun 54 pelaajaa
Karsinnan 44 parasta, erien 1-8 kuusi(6) parasta ja Desperadon 4 parasta

Loppukilpailu 

Loppukilpailun 1. vaihe

54keilaajaa pelaa kymmenen (10) sarjaa kahdessa 5 sarjan blokissa aloittaen nollilta. 12 parasta kymmenen sarjan jälkeen jatkaa loppukilpailun toiseen vaiheeseen. Pelaajat, jotka eivät enää jatka kilpailua sijoittuvat lopullisella tuloslistalla sijoille 13.-54. kymmenen sarjan tulosten perusteella.

Loppukilpailun 2. vaihe

12 parasta keilaa Round Robin ottelut jatkaen 1. vaiheen pisteisiin. Voitetusta ottelusta pelaaja saa 30 pisteen bonuksen, tasapelistä 15 pistettä. Neljä (4) parasta jatkaa loppukilpailun kolmanteen vaiheeseen.
Pelaajat, jotka eivät enää jatka kilpailua sijoittuvat lopullisella tuloslistalla sijoille 5.-12. toisen vaiheen tulosten perusteella (10+11 sarjaa plus bonukset).

Loppukilpailun 3. vaihe

Pelataan yhden sarjan pudotuspelit. Ensimmäisessä ottelussa kohtaavat 2. vaiheen jälkeen sijoilla 3. ja 4. olleet pelaajat. Ottelun voittaja jatkaa 2. vaiheen jälkeen sijalla 2. ollutta vastaan, hävinnyt sijoittuu lopullisella tuloslistalla neljänneksi.
Toisen pudotuspelin voittaja jatkaa 2. vaiheen jälkeen 1. ollutta pelaajaa vastaan. Ottelun voittaja on turnauksen voittaja, hävinnyt sijoittuu lopullisella tuloslistalla toiseksi.

Brunswick Ballmaster Openin tasapelisäännöt

KARSINTA 

Tasapelitilanteessa ylemmäs sijoitetaan pelaaja, jolla on paras tulos kun karsintatuloksesta vähennetään huonoin karsintatuloksen sarja. Mikäli edelleen on tasapeli sijoitetaan ylemmäs pelaaja, jolla on paras tulos kun karsintatuloksesta vähennetään kaksi huonointa sarjaa jne. 

DESPERADO

Tasapelitilanteessa desperadossa pelataan 9. ja 10. ruudun uusintoja kunnes tasapeli on ratkennut. 

FINAALIVAIHEET 1 ja 2

Tasapelitilanteessa jossa ratkotaan kuka selviytyy seuraavaan finaalivaiheeseen sekä tasapelitilanteessa ratkottaessa neljää ensimmäistä sijaa finaalin toisessa vaiheessa pelataan 9. ja 10. ruudun uusintoja kunnes tasapeli on ratkennut. Kaikkien muiden sijoitusten tasapelitilanteessa käytetään samaa tapaa kuin karsinnassa. Loppukilpailun toisen vaiheen jälkeen verrataan pelaajien tuloksia ilman bonuksia.

PUDOTUSPELIOTTELUT

Tasapelitilanteissa loppukilpailun 3. vaiheessa pelataan yhden heiton uusinta. Heitto heitetään täyteen keilapatteriin ja uusintaa jatketaan, kunnes tasapeli on ratkennut.

Erikoissäännöt voimassa EBT:ssa

Pallon pinnan muuttaminen on sallittua ainoastaan karsintaerien ja finaalivaiheiden välissä, ennen karsintaeriä ja finaalivaiheita sekä karsintaeriin ja finaalivaiheisiin kuuluvissa harjoitusjaksoissa.
Pelaaja saa vaihtaa keilapatterin kaksi kertaa sarjassa kysymättä lupaa kilpailun johdolta. Jollei lupaa uudelle vaihdolle siinä sarjassa myönnetä, sen tekeminen on sääntörikkomus. Jos pelaaja rikkoo tätä sääntöä, patterin vaihdon jälkeinen ruutu merkitään nollaksi.
Jos pelaaja ilman kilpailun johdon lupaa lopettaa karsintaerän tai finaalivaiheen, ennen kuin hän on keilannut loppuun kaikki osion ruudut, pelaajan kaikki edelliset tulokset merkitään nollaksi, eikä hän voi enää pelata turnauksen myöhemmässä erässä tai finaalivaiheessa. Jos pelaaja keskeyttää luvatta, ei hänen myöhempien maksettujen varaustensa kilpailumaksuja palauteta.
Jos pelaaja keskeyttää luvatta, hän saa 1 rangaistuspisteen ja keskeytyksestä raportoidaan EBT hallinnoitsijalle.

Pukeutumissääntö

Pelaajan on pukeuduttava siististi. Pelipaita voi olla seuran pelipaita tai muu siisti paita. Miesten on käytettävä pitkiä suoria housuja. Naiset voivat pelata hameessa, shortseissa tai pitkissä housuissa. Verryttelyhousujen käyttö on kielletty.

Jury

Kai Virtanen, Toni Toivonen ja Sami Heinilä

Loppukilpailun aikataulu

9.1.2016 klo 21:30 54 pelaajaa, 5 sarjaa

10.1.2016 klo 10:00 54 pelaajaa, 5 sarjaa lisää

Ratahoito

13:30 12 parhaan Round Robin
18:00 4 parhaan pudotuspelit

Turnauksen viralliset säännöt EBTF turnauskalenterissa

European Bowling Tourin säännöt

Palkinnot

Brunswick Ballmaster Open 2012 kokonaispalkintosumma on yli 90.000 euroa. Lue lisää

Kilpailuvuorot

Varaa kilpailuvuorot varausjärjestelmän kautta.
Lue lisää

Säännöt

Brunswick Ballmaster Open -säännöt. Lue lisää

Yhteystiedot

Brunswick Ballmaster Open -yhteystiedot. Lue lisää